lördag 29 februari 2020

Att handla magiska redskap

Jag bor på en ort där tillgången till magiska redskap och ingredienser känns icke-existent. Jag kan få tag på örter och oljor, men kristaller och rökelse (eller rökelsebehållare) är svårare. Närmaste stället jag hittat dessa på har varit i Vasa. Sedan ska vi inte ens tala om mer specialiserad utrustning. Jag vet inte om detta hänger ihop med att jag bor inom bibelbältet, men jag tänker mig att det kan ha någonting med saken att göra.

Att handla magiska redskap är därav något svårare för mig. "Men vaddå? Du kan ju beställa från nätet," kanske nån kan tycka. Och ja, det är alltid en möjlighet i dessa tider då vi kan få tag på nästan vad som helst med bara några musklick. Kanske det är jag som är gammalmodig, men jag tycker om att känna på de saker jag ska köpa, att veta vad det är jag köper och av vilken kvalitet, att kunna dofta på rökelserna och oljorna före jag gör ett köpbeslut.

Det här har lett till att jag ofta medan jag reser söker efter affärer som säljer saker jag behöver. Med åren har det här gjort att jag gång på gång återvänder till vissa affärer i t.ex. Helsingfors om jag råkar vara där. Här om veckan hade jag ett sådant tillfälle. Jag hade tid att gå till två av affärerna som jag hittade redan för 15 år sedan och plockade med mig några rökelsepaket och en ny ring.

Såhär går det när man inte handlat rökelse på ett tag och äntligen kommer åt en affär som säljer det...
Jag hade alltså en möjlighet att handla rökelse och vanligen brukar jag inte köpa så här mycket. Men jag hade några dofter jag använder mycket av som behövde påfyllning, och så fanns det några nya dofter som jag inte kunde låta bli att prova. Jag hoppas att de är bra.

Jag köpte också en silverring med pentagram på. För ett decennium sedan köpte jag en likadan i brons. Den har tjänat mig väl men det kändes som att det var på tiden att köpa en ny. Och handlar jag smycken för magiskt bruk några tior en gång per decennium så kanske det kan vara tillåtet.

Jag hade troligen handlat andra saker, eller köpt en ny rökelsebrännare under samma resa men budgeten och utrymmet i ryggsäcken kom emot. Alltid kan vi inte få allt vi vill ha direkt, även om möjligheterna skulle finnas. Alltid är det inte heller bra att köpa allt direkt. Jag har mera tankar om detta med konsumism och införskaffande av magiska redskap, men jag tror att jag skriver mer om detta i ett senare skede. Nu ska jag börja njuta av de nya rökelserna.

Väl mött!
~Stella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar